Veranderen is mensenwerk

Ik ben enthousiast, energiek en neem mensen met gemak mee in beweging. Ik heb oog voor de kern van vraagstukken en weet liefdevol de pijnpunten te raken. Met frisse werkvormen en een lach maak ik verandertrajecten leuk; doch ben ik streng als het moet. Ik word ook wel de loyale rebel genoemd; ik pak de dingen nét even anders aan, schuur waar het nodig is en doorbreek daarmee de patronen in organisaties die soms zo ongewild belemmerend kunnen zijn. 

Het liefst ga ik aan de slag met organisaties of teams die een ontwikkelbehoefte hebben; samen dromen en vooruitkijken, en de toekomst vertalen naar het hier en nu… Belangrijk is daarbij om écht concreet te worden, vanuit de gedachte dat strategie niet iets is wat je hebt, maar iets wat je doet. In de context van het vraagstuk, samen met de mensen om wie het gaat, ontwikkelen we stapje voor stapje naar het gewenste toekomstbeeld. En dat werkt! 

Mijn carrière startte ik bij de Nationale Politie, waar ik mijn droom om iets te betekenen voor de samenleving najoeg. Midden in de reorganisatie kwam ik binnen en al snel trokken ontwikkelvragen en veranderingen mijn aandacht. Ik ging aan de slag met de mens en de passie voor hun vak, factoren die in een grootse reorganisatie al snel vergeten worden. Al snel werd ik gevraagd voor complexere vraagstukken; van het team naar de eenheid en in de laatste vijf jaar voor het land. Ik schoolde me bij in het verandervak, deed onderzoek naar hoe veranderen werkt bij de politie en hielp als ‘aanjager van vernieuwing’ de organisatie te ontwikkelen naar een ‘politie van overmorgen’.

Inmiddels heb ik verschillende verandertrajecten begeleid, van ontwikkelvragen op teams tot de grotere beweging van de organisatie zelf. Daarnaast geef ik trainingen en gastlessen over veranderkunde en heb ik samen met mijn partner met succes een bedrijf in de evenementensector opgebouwd.

Ik woon in het prachtige Welsum, aan de IJssel vlak bij Deventer, Apeldoorn en Zwolle. Samen met mijn liefde Daan, onze prachtige dochter Charlie, mijn lieve zwager Tim en al onze dieren: katten, kippen, pauwen, geiten, varkens en alpaca’s. Een hele boerderij vol.