De begeleiding van verandertrajecten bestaat in allerlei vormen, afhankelijk van het vraagstuk. Van procesbegeleiding met een brainstorm of tweedaagse tot aan een intensief traject dat een aantal jaren duurt. Hoe klein of groot jouw vraag ook is, samen ontdekken we de beste vorm die bij jou past.

Daarnaast bied ik praktijkgerichte trainingen aan op het gebied van veranderkunde. Mijn ervaring is dat veel mensen met veranderen bezig zijn, maar slechts een klein deel ook echt goed weet hoe veranderen werkt. Door aan de slag te gaan met het verandervraagstuk en tegelijkertijd theoretische kennis op te doen, vergroot je het lerend vermogen van je organisatie. En daarmee worden jullie een stuk wendbaarder. Laat die veranderingen maar komen!

Begeleiding verandertrajecten

Je hebt samen met jouw team een prachtige visie geschreven.
Hoe krijg je die nu van het papier af?

Oef! Om je positie in de markt te houden moeten jullie wel anders gaan werken.
Maar #hoedan?!

Procesbegeleiding

Jij wilt een nieuwe strategie die aansluit op de ontwikkelingen in de samenleving.
Hoe haal je de toekomst naar het hier en nu?

Jouw team loopt telkens vast op hetzelfde complexe vraagstuk. Dit vraagt om een
Ei-van-Columbus-oplossing!

Training veranderkunde

Je loopt steeds tegen weerstand aan. Hoe creëer je draagvlak als iedereen ‘verandermoe’ is? 

Er komt een grote verandering aan. Jij wilt jouw collega’s basiskennis en -vaardigheden op het gebied van veranderen meegeven, zodat de verandering soepel verloopt.

Herken je dat?

Je loopt vast in het werk en hebt na dagen denken, schrijven en zwoegen eindelijk de oplossing in handen. ‘Als we het zo doen, moet het wel goed komen’, besluit je jouw presentatie bij de eerstvolgende vergadering. Er wordt instemmend geknikt en het besluit wordt genomen. Jullie gaan er voor! Maar na een tijdje loopt het toch niet zo lekker als gedacht. Collega’s houden zich niet aan afspraken en hier en daar klinkt wat gemopper. Hoe hard je ook duwt en trekt, het komt maar niet van de grond. Al snel sluipt de oude werkwijze er weer in, jou gefrustreerd achterlatend.

Bovenstaande situatie overkomt veel mensen. En dat is ook niet gek; we zijn vaak betrokken bij veranderprocessen zonder dat we écht goed weten hoe we zoiets moeten aanpakken. We gaan enthousiast van start, maar raken onderweg verstrikt in het web van processen, protocollen en systemen. En vergeten daarbij een beetje waarom we dit zo belangrijk vonden om te doen.

Hoe fijn is het om iemand te hebben die het overzicht bewaart, de juiste vragen stelt, het gedrag van mensen en de bedoeling centraal stelt? Iemand die samen met jou op zoek gaat naar aanknopingspunten, van daaruit stappen maakt in de gewenste richting en samen met jou resultaat behaalt? Iemand die van de verandering niet een ‘trekken-aan-een-dood-paard-traject’ maar iets leuks en zinvols weet te maken?

Heb jij een ei-van-Columbus-idee en wil je weten hoe nu verder?